Welcome!

Äntligen är min underbara vän Josefin Airas i USA. Just nu är hon i New York men om några dagar är hon hemma hos sin värdfamilj i Redmond, en stad precis utanför Seattle. Jag hoppas att du kommer att trivas! Det bästa är att vi kommer att kunna prata i telefon när vi vill! Bara att ringa till varandra som när vi var i Sverige. Sjukt kul :)


Jag saknar dig!


Kvällen innan jag åkte till USA


United States of America

Jag har spelat 12 matcher hittills i USA och varje gång innan vi startar matchen spelas den amerikanska nationalsången. Det är en väldigt speciell känsla att stå med händerna bakom ryggen och lyssna när tjejerna sjunger och samtidigt se alla runt omkring stå med ena handen bakom ryggen och den andra på hjärtat. Det är en mäktig känsla. Trots att jag inte är amerikan så gillar jag att känna mig som en när jag står och tittar på flaggan och lyssnar på texten.

Den sista meningen är den bästa, "the land of the free and the home of the brave".


Äntligen fungerar internet!

Hej!

Mitt internet fungerar som vanligt nu igen, vet inte riktigt vad det var som va problemet förut. Jag sitter i mitt rum och ska snart lägga mig. Idag var det skola som vanligt, träning och sen kollade vi på herrlaget som spelade. På torsdag åker vi till Indiana och spelar mot först Notre Dame och sen mot DePaul. Jag fick två gula kort i senaste matchen så jag får inte spela mot Notre Dame (som är ett jättebra lag och som jag hade sett fram emot att möta..) så det suger men jag får i allafall följa med trots att jag bara kan spela en match. Vi spelade mot Providence förra veckan och vann med 1-0. Vi gjorde mål när det var 10 sekunder kvar så det var helt sjukt! Providence var dessutom en jättemysig och trevlig stad så jag vill gärna åka dit igen. Brown University ligger där, (ni vet skolan som de pratar om i Gossip Girl) så det var kul att se campus.

Det börjar bli höst här nu men ändå inte. Imorse när jag vaknade regnade det och var kallt så jag klädde mig varmt. Senare under dagen kom solen fram och jag svettades när jag var på väg hem. Vet inte hur jag ska klä mig för vädret kan ändras så fort..

Nu ska jag sova. Puss!














 

Internet funkar inte..

Hej,
Lanar Skylers dator nu. Vi ar i Providence, spelar mot dem imorn. Det ar nagot knas med men dator sa jag kan inte skriva pa bloggen.. Jag ska forsoka fixa det sa fort jag kan. Allt ar bra har iaf, hoppas ni har det bra hema :)
Puss

JAAAAA

Vi vann vår första Big East match (seriematch)!! Vi vann med 1-0 över St John. Jag kunde spela trots att jag kände av vaden lite men det gick bra ändå. Det var perfekt väder, ganska kallt och vindstilla. Imorn har vi träning sen vid 12.30 tiden åker vi mot Conneticut där vi spelar mot Yale på söndag. Det kändes sjukt skönt att vinna idag! Nu ska jag äta något sen tror jag att jag ska lägga mig och läsa, är ganska trött efter veckan.


Go Orange!

Fredag

Hej!

Ska snart åka till skolan. Det är dåligt väder idag, typ samma som igår. Det ösregnade så det var ganska kallt på träningen.. Kl 15 har vi Pregame så vi ska åka till Outback och äta mat tillsammans inför matchen. Vi spelar mot St Johns kl 19 ikväll. Vet inte om jag kan/får spela för att min vad gör så ont. Jag fick gå av träningen igår igen. Fan. Men det ska bli kul med match i allafall. Hoppas det inte regnar bara. Nu måste jag byta om, sitter i min pyjamas och äter flingor direkt ur paketet.

Puss!


En jätteglad nr 25 hoppar på Megan efter hennes 1-0 mål mot Portland :)

 

 

 

 


Ont i kroppen

Hej,

Ligger i sängen och ska snart sova. Jag är helt slut. Igår körde vi på gymmet en timme innan fotbollsträningen men jag fick köra extra för att jag har ont i benhinnorna och i vaden så jag fick inte göra sprinter med de andra. Så när tjejerna gick till fotbollsplanen stannade jag kvar i gymmet med vår fystränare. Jag fick cykla i 20 min, köra en annan gå/spring maskin i 30 min och sen köra "Jacobs Latter" som är en stege som rullar när man klättrar på den. Jag var helt slut efter det. Kroppen värker idag och benen känns tunga.

Idag hade jag två klasser, båda roliga och intressanta. Efter skolan köpte jag med mig lunch och satte mig vid study table och pluggade. Vid 15.30 fick jag behandling för mitt ben och det kändes riktigt bra efter. Men, när jag och två andra tjejer i laget skulle köra extra träning med vår tränare så gjorde det riktigt ont i vaden och jag fick gå av träningen. Det känns som att jag har en krampkänning i hela vaden som aldrig släpper och det gör faktiskt riktigt ont, så imorn ska jag på bahandling igen kl 9.30 innan jag börjar skolan. Hoppas det känns bättre imorn för jag vill inte ha ont när vi ska spela match på fredag.

Imorse när jag gick upp var det strålande sol och klarblå himmel ute så jag tog på mig shorts och ett linne. Efter några timmar blev det kallare och blåsigare så jag frös riktigt ordentligt. Haha jag var typ den enda som hade shorts på mig! Idag var det definitivt sista dagen med shorts!

Nu ska jag sova, hoppas ni har det bra hemma :)



Manley Field House (idrottsanläggningen och där vi måste sitta och plugga 6 timmar i veckan)









Mulet och blåsigt

God morgon,

Sitter och äter min vanliga frukost, youghurt och flingor, knäckebröd med ost och apelsinjuice. Jag börjar kl 11 så jag gick upp lite tidigare för att inte behöva stressa. Idag har jag 2 klasser sen har vi gym en timme och därefter fotboll. Tisdagar har hittills varit de tuffaste dagarna med först styrka en timme och sen massa sprinter under fotbollsträningen.

Det är mulet här och ser ut att blåsa en del så det blir inte shorts idag heller. För några veckor sedan var det typ för varmt här och nu är det kallt och börjar bli höst. De här veckorna har gått jättesnabbt.

Nu ska jag göra mig klar! Hoppas ni får en bra dag :)


Main Campus


2 matcher 2 vinster!

Heeeelloooo!

Sitter och ser på VMA (video music award) med Ray. Vi har ätit middag och nu håller hon på att ta fram kakor. I fredags spelade vi mot Albany och vann med 3-2 och igår mötte vi Binghamton och vann med 4-0. Vi spelade riktigt bra! Idag hade jag bara en lektion sen var jag vid study table hela dagen. Vi måste vara vid Manley och sitta där minst 6 timmar i veckan och plugga. Så jag satt alla timmar idag eftersom jag hade hela dagen fri. Imorse sken solen så jag tog på mig shorts och tog fram solglasögonen men när jag sen skule gå så regnade det och jag ändrade kläder helt. Det är ganska kallt nu. På onsdag ska det riktigt kallt så nu känns det verkligen som att det börjar bli höst.

Nu ska jag äta kakor och mysa med Ray :)






Binghampton

Heej!

Klockan är snart 23 här och jag ska lägga mig. Imorn möter vi Binghampton, ett lag cirka 1 timme härifrån. Jag ska starta som mittback :) Binghampton är ett lag vi ska vinna över så jag hoppas att vi gör det! Efter matchen är det tailgating (picknick där alla har med sig mat och lägger upp allt på ett långt bord). Sist vi hade det så fanns det hur mycket mat som helst och allt var verkligen jättegott! Det har börjat bli kallt här nu.. Idag var det sol och ganska varmt men på kvällen så blir det kallt och typ för kallt att ha shorts på sig. Förra veckan (onsdag-måndag) var vi i Seattle och spelade två matcher. Vi förlorade tyvärr båda men det var kul att få se Seattle. Jag har alltid velat åka dit och efetr att ha varit där vill jag åka dit igen! Josefin, du kommer att trivas jättebra :)



Space Needle (184 m hög)


Utsikt över Seattle


På träning (Washingtons fotbolls arena, amerikansk fotboll dåra ;) )

Seattle

Seattle

Inne i en hattbutik där det fanns hur många olika hattar som helst



Avslutar med en bild på mig och roomie Ray :)

Puss



























Match!

Hej!

Sitter i soffan med Ray och ser på Jersey Shore. Alla här följer det så nu har jag typ börjat gilla de haha. Imorn åker vi till Albany och spelar mot dem. Jag har massor med bilder från Seattle så jag ska lägga upp dem i helgen. Imorn är vi lediga från skolan, det är någon judisk tradition. Det har börjat bli kallt här. Det regnade idag och var mulet så nu kan man inte ha shorts längre.. Allt är bra här, skolan är igång och läxorna börjar komma..

Hoppas allt är bra hemma i Sverige!


Jag och Ray efter matchen mot Portland

 


Busy week

Hej!

Sorry för den dåliga uppdateringen.. har mycket plugg den här veckan så jag skriver mer på torsdag eller fredag! Lovar :)

Puss!

Match!

Hej!
Om en halvtimme har vi samling och ska aka till matchen. Klockan ar snart 17 har och vi spelar kl 19. Idag har vi typ inte gjort nagot alls. Vi at frukost vid 9, tog en promenad och sen har vi bara sett pa tv, pluggat och sovit. Vi akte ivag och at mat pa en restaurang men nu ar vi tillbaka och ska snart packa ihop sakerna till matchen. Vi moter University of Washington. Det ar fint vader men kallare an i Syracuse. Det kommer att bli perfekt att spela ikvall!
Onska oss lycka till!
Kram

Tragisk forsta dag i Seattle

Hej,
Flygresan hit till Seattle gick jattebra. Vi flog forst fran Syracuse till JFK och darifran till Seattle. Fran JFK tog det cirka 6 timmar men jag sov nastan hela tiden sa det gick fort. Det var en haftigt syn nar vi flog in over Seattle for vi sag alla hoga hus och den dar haftiga byggnaden man ser nar man soker bilder pa Seattle. Solen sken och det var klart i luften, kandes natsan lite som hemma faktiskt!
Efter att vi hamtat ut vara vaskor delade vi upp oss i tva bilar och akte till hotellet. En tjej som satt i min bil fick ett meddelande fran en tjej i den andra bilen, hon skrev att de precis sett en man bega sjalvmord genom att ha hoppat fran en bro. Vi undrade forst om det var ett skamt men nar de kom till hotellet sa grat alla och var i chock. De hade passerat en bro nar hon som korde sa: jag undrar om den dar mannen ska hoppa? De sag hur hans fru forsokte stoppa honom men han hoppade. Polisen kom fram precis efter han hoppat. Sa, traningen igar var installd och det kom en psykolog till hotellet som pratade med de som sag allt. Jag delar rum men en av tjejerna som var med om det och hon var jatteledsen. Visste inte riktigt vad jag skulle saga sa jag bara kramade henne och forsokte trosta. Jag skulle vara helt forstord om jag sag allt. Forsta hur hemskt for han fru att se sin man hoppa och ta livet av sig. Var tranare sa att vi skulle be en bon for honom och hans familj men jag ar inte troende sa jag lag och tankte pa honom och hopps att hans familj mar bra. Vilken tragedi.
Nu har vi precis kommit tillbaka till rummet efter att ha aiti frukost. Senare idag ska vi trana sen vet jag faktiskt inte hur vart schema ser ut. Men Seattle ar en cool stad sa jag hoppas att vi kan fa ga runt i stan och kolla lite.
Jag har inte min dator med sa jag lanade den fran hon jag delar rum med.
Vet inte nar nasta inlagg blir men jag hoppas det blir innan jag kommer hem pa mandag!
Puss

Seattle

Hej!

Klockan är kvart över 2 på natten här, vi har samling kl 4 så det är typ ingen idé att sova. Kl 06.00 flyger vi till JFK och sen vidare till Seattle. På fredag spelar vi mot Portland University och på söndag mot University of Washington. Portland är ett riktigt bra lag så det kommer att bli en tuff match. Jag vet ingenting om Washington men jag förmodar att de också är ett bra lag. Det ska bli kul att komma till Seattle för att jag har sett så många filmer som utspelas där och jag har alltid velat åka dit. Hoppas bara att det inte regnar (vilket det gör ofta där) och att det är fint väder så att det blir en minnesfylld upplevelse. Alla i laget åker tyvärr inte med, vi kan bara resa med 20 tjejer så 6 stycken är kvar i Syracuse och går i skolan och tränar.

Idag hade jag min första "riktiga" skoldag. Jag hade klasser från kl 8-13 med bara 10 minuters rast mellan klasserna så jag sprang omkring på campus för att hinna till nästa klass. Något som gjorde det svårare var att jag inte visste vart jag skulle men jag frågade folk så det löste sig. Jag var inte den enda som gick omkring med en karta och massa böcker i famnen haha.

Det var riktigt varmt idag så det var tufft på träningen men det gick bra ändå. Vi tränade försvar och i slutet sprang vi. Jag och Tina var snabbast så det var kul!

Just nu sitter jag framför datorn och Ray är i sitt rum och packar. Vi tar med oss skolböcker för att vi båda har en del läxor att göra.

Juste, jag tar inte med mig datorn till Seattle så jag loggar in igen på måndag när vi kommer hem.



Seattle by night



Hoppas allt är bra hemma!

Puss

RSS 2.0